25 Eylül 2015 Cuma

Lofton ve Walsh basketbolu bıraktılar

Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz sezon forma giymiş iki yıldız basketbolu bırakmaya karar verdiler. Önce Beşiktaş İntegral Forex'in ABD'li yıldızı Chris Lofton sakatlık nedeniyle 29 yaşında basketbolu bıraktığını açıklarken, sonrasında da Eskişehir Basket'in forveti Matt Walsh Facebook hesabından 32 yaşında basketbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. 


1986 doğumlu Chris Lofton başarılı kolej kariyeri sonrası kanserle savaşmış ve bu savaşı kazanmıştı. Deniz aşırı kariyerine ülkemizde Mersin BŞB formasıyla başlayan ABD'li oyun kurucu, İspanya ve Rusya'daki Avrupa kariyeri sonrası son iki sezonda Beşiktaş formasını terletmişti. Özellikle şutr yönüyle dikkat çeken ve kritik anlarda el yakan toplarda aldığı sorumlulukla tanınan Lofton, geçirdiği sakatlıklar sonrası henüz 29 yaşındayken basketbolu bıraktı. 



1982 doğumlu Matt Walsh ise 2005'te iki kez sahaya çıktığı Miami Heat formasıyla NBA deneyimi yaşarken, serbest bırakılması sonrası 2006-2015 arası kariyerini Avrupa'da geçirmişti. Her sezon farklı bir takım formasını giyen Walsh geçen sezon da ülkemizde Eskişehir Basket formasıyla mücadele etmişti. Deneyimli forvet son olarak Facebook hesabından yaptığı açıklamada, yaşadığı deneyimlerle kendini dünyanın en şanslı basketbolcusu olarak gördüğünü; fakat artık ailesine daha fazla zaman ayırabilmek için basketbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. 

İki basketbolcuya da hem basketbola hem de ligimize kattığı renkten dolayı teşekkür eder, basketbol dışındaki yaşamlarında başarılar ve mutluluklar dileriz. 

0 comments:

Yorum Gönder