4 Ocak 2015 Pazar

Avrupa Şampiyonu gençlerimiz takımlarında ne yapıyorlar?

2014 yaz mevsimi, yaş kategorilerinde çok büyük başarılara imza attığımız bir yaz olarak tarih sayfalarına yazıldı. 2 kategoride Avrupa Şampiyonluğu, birinde de yarı final yapan ümit, genç ve yıldız milli takımlarımız tüm Avrupa'nın dikkatini çektiler. Yaz sonunda alınan altınlar ardından "Şimdi bu gençlere süre verecek cesur koçlar aranıyor" demiştim. 2014'ü geride bırakıp yeni yıla adım attığımız bu süre zarfında bakalım Avrupa Şampiyonu gençlerimiz takımlarında neler yapmışlar. İlk yazımızda U20 şampiyonu ümitlerimizden başlayalım:
 
 
Cedi Osman: Şampiyona MVP'si Cedi, turnuvada vadettiği potansiyel ile Ivkovic'in de dikkatini çekti ve sene başından itibaren düzenli olarak süre almaya başladı. Bu süreyi de iyi değerlendiren genç yetenek Beko Basketbol Ligi'nde maç başına 20 dakikada 8.3 sayı, 3 ribaund, 1 asist ve 0.5 blok; Euroleague'de ise yine 20 dakikada 7.4 sayı, 4.2 ribaund, 1.3 asist ve 0.5 blok ortalamaları yakaladı. %36'lık bir 3 sayı yüzdesi de yakalayan Cedi'nin en kısa zamanda serbest atışlarını da geliştirmesi gerekiyor. Şu ana kadar Ivkovic'in güvenini boşa çıkarmayan genç yeteneğimiz Milli takımımızın geleceği olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
 
Tayfun Erülkü: Milli takımımızın skorer guardı Tayfun, bu sene lige istediği gibi başlayamayan Tofaş'ta rotasyonda yerini almış durumda. Şu ana kadar ligde maç başına 14 dakika süre bulan Tayfun, 4.4 sayı, 1.2 ribaund ve 1 asist ortalaması yakalamış durumda. EuroChallenge Cup'ta benzer süreler alan ve genelde Tofaş'ın ABD'lilerinin gölgesinde kalan Tayfun yine de rotasyonda aldığı sürelerle tecrübesini artırabilecek ve zaman zaman kendini gösterebilecek şansı bulmakta. Kapasitesi bulunan Tayfun'un bu süreleri artırıp artırmaması tamamen kendi elinde.
 
Kartal Özmızrak: Beşiktaş'ta beklenen çıkışı yakalayamayan ve Eskişehir Basket'e gönderilen Kartal, ligin dibine demir atan Eskişehir ekibinde maç başına 19 dakikalık bir süre almış durumda. Kendini biraz daha fazla gösterebilecek bir takımda olmasına karşı bu şansı o kadar da iyi kullanamadığını söyleyebileceğimiz Kartal, 13 maçta 4.2 sayı, 2.5 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor.
 
Metecan Birsen: Metecan da geçen sene Fenerbahçe'de zaman zaman süre aldıktan sonra gelişimini tamamlaması için bu sezon Eskişehir Basket'e verildi. Kartal gibi o da kendini gösterebileceği bir takımda oynamasına rağmen vasatı aşamazken, 17 dakika ortalama ile 4.3 sayı, 2.5 ribaund ve 1.2 asist ile oynadı. Metecan'ın önümüzdeki sene tekrar Fenerbahçe formasını geri alabilmesi için bir seviye daha üste çıkması, bunun için çok çalışması gerekmekte. Henüz bu seviyenin oldukça gerisinde.
 
Emircan Koşut: U20 Milli takımımızın pota altında önemli kozu Emircan, TBL'de Anadolu Efes formasıyla ciddi süreler alamıyor. Ligde 7 maçta toplam 28 dakikada 3 sayı bulabilen Emircan, 5 ribaund, 2 de blok yaptı. Daha çok Efes'in ikinci ligdeki pilot takımı Pertevniyal'de süre bulma şansı bulan Emircan, burada ise 24 dakikada 10 sayı, 8 ribaund ortalamaları yakalamış durumda. Emircan da umarım bu sene ikinci ligde bulduğu süreyi gelişimi anlamında olmulu kullanır ve kendisini önümüzdeki sene Anadolu Efes formasıyla en azından benchten gelen pivot olarak izleyebiliriz.
 
Bu isimlerin yanında daha az süre alan isimler, İkinci ve Üçüncü Lig'de, TBL takımlarının pilot takımlarında mücadele eden isimlerin istatistikleri de şu şekilde:
 
Metin Türen (Darrüşşafaka Doğuş): 8 maç - 7 dk- 2.3 sy- 1.9 rb
Muhsin Yaşar (Tofaş): 5 maç - 2dk- 0.8 sy
Berk Demir (Pertevniyal): 12 maç - 23 dk- 7.6 sy- 5.5 rb
Efekan Coşar (Pertevniyal): 1 maç - 15 dk - 2 faul (Sakatlık nedeniyle)
Deniz Çevik (Ankara DSI): 14 maç- 22 dk - 6 sy- 1.9 rb- 1.2 as- 1.1 tç
Doğukan Şanlı (Sakarya BŞB): 8 maç - 14 dk- 4sy- 1.1rb- 0.8 as
Talat Alp Altunbey (Bandırma Kırmızı): 3.Lig'de mücadele ettiği için istatistik mevcut değil.
 

1 yorum:

  1. Bu vesileyle Efekan'ın da en kısa sürede sağılığına kavuşmasını diliyorum

    YanıtlaSil