24 Kasım 2012 Cumartesi

THY Euroleague'de ilk garantileyen Beşiktaş oldu

Turkish Airlines Euroleague'de yedinci hafta maçları geride kalırken, ikinci tur gruplarına kalmayı garantileyen ilk takımımız Beşiktaş oldu. Kritik maçta Alman Brose Basket'i ikinci devredeki performansıyla 83-72 mağlup eden Beşiktaş, D Grubu'nda ilk dördü garantiledi. A Grubundaki temsilcimiz
Fenerbahçe Ülker Sloven Olimpija'yı 85-68 ile geçip ikinci sıraya yükselirken, Yunanistan'da son şampiyon Olympiakos'a 75-53 ile boğun eğen Anadolu Efes B Grubu'nda üçüncü sıraya geriledi. 
Cuma günü D Grubu'ndaki belki de en kritik maçında Alman Brose Basket'i konuk eden Beşiktaş, rakibi karşısında ilk yarıda istediği basketbolu sahaya koyamayarak devre arasına 36-42 geride gitti. Soyunma odası dönüşü Damir Markota ve Patrick Christopher'ın dış şutlarıyla farkı kısa sürede kapatan siyah beyazlılar, Markota'nın sayıları sonrası son çeyreğe de 62-54 önde girdi. Son 10 dakikada oyunkontrolünü elinden bırakmayan Kara Kartal bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardığı maçı 83-72 alarak grupta ilk 4 sırada yer almayı garantiledi. 
A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise kendi sahasında ağırladığı Sloven temsilcisi Union Olimpija'yı 85-68 yenerken zorlanmadı. İlk 5 dakikayı 7-4 geride tamamladıktan sonra yakaladığı 16-3'lük seri ile maçı kontrolüne alan sarı lacivertliler Bogdanovic'in 14 sayı kaydettiği ilk çeyreği 22-12 önde tamamladılar. İkinci çeyrekte de farkı açmaya devam eden Fenerbahçe devreyi 43-26 önde tamamladı. Kanarya, ikinci devrede kendi çok zorlamayıp farkı korumaya yönelik oynarken, Kaya Peker dışındaki tüm oyuncuların süre bulduğu maç 85-68 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla grupta averajla ikinciliğe yükselirken, liderlik yolunda haftaya oynayacağı Real Madrid maçını beklemeye başladı. 
Haftayı mağlubiyetle kapatan tek temsilcimiz ise C Grubu'ndaki Anadolu Efes oldu. Yunanistan'da son şampiyon Olympiakos'a konuk olan Anadolu Efes, özellikle hücumda hiç varlık gösteremeyince 53 sayıda kaldı ve sahadan 22 sayılık bir farkla mağlup ayrıldı: 75-53. Özellikle ilk çeyreğin sonlarında 15-19 öndeyken başlayan hücumdaki dağınıklıkla rakibine 20-2'lik bir seri veren Efes, ikinci devrenin başında farkı 5 sayıya kadar indirse de (40-35), farkın tekrar açılmasına engel olamadı ve farklı bir şekilde mağlup oldu. Lacivert beyazlılar bu yenilgisi sonrası zirve yolunda önemli bir yara alsalar da, haftaya oynayacakları Cedevita Zagreb maçını kazandıkları takdirde son 2 maça girerken gruptan çıkmayı garantileyecekler.

0 comments:

Yorum Gönder