21 Aralık 2014 Pazar

Günün kazanan kuponu

Bugün de kazandık çok şükür :) 


Uzatmasız maçta 327 sayı nasıl atılır?

Herhangi bir basketbolsevere uzatmasız bir maçta 152 sayı atan bir takımın o maçı kazanıp kazanmadığını sorsanız size "kaybetmiştir" cevabı veren birini bulmak pek mümkün olmaz. Fakat her zaman da işler düşünüldüğü gibi gitmez. Dün gece NBA Development League (D-League)'de Los Angeles D-Fenders ve Reno BigHorns arasında oynanan karşılaşmanın 4 periyodu ardından skorbordda 175-152'lik sonuç yazıyordu. D-League'de savunmaların nispeten daha zayıf olmasına ve zaman zaman yüksek skorlu maçlar izlemeye alışkın olsak da, uzatmasız bir maçta tam 327 sayı izlemek pek de rastladığımız bir şey değil. Tamamını paylaştığımız maçı izlerseniz görecekseniz, daha ilk dakikasında 13 sayı kaydedilen ve ilk şut kaçtıktan sonra spikerin "Olacak şey değil, biri şut kaçırdı" şeklinde yorum yaptığı maçın ilk çeyreğinde tam 98 sayı kaydedilirken (56-42), devre de 94-79 sonuçlandı. Karşılaşmanın kazananı Los Angeles D-Fenders olurken, yedikleri 152 sayı da isimleri gibi iyi savunmacı olmadıklarını gösterdi.


İstatistiklere baktığımızda ise D-Fenders'ın forveti Manny Harris 39 sayı, 13 assist, 10 ribaund ile tirple-double yaparken, D-Fenders'tan 3 (Roscoe Smith, Travis Hyman, Vander Blue), Bighorns'tan da 2 oyuncu (David Stockton, Tajuan Porter) double double istatistikleri yakaladılar. Maçın bir diğer dikkat çeken istatistiği ise 48'i D-Fenders'tan olmak üzere toplamda yapılan 81 asistti.
 
Bu anlatılanların nasıl gerçekleştiğini merak ediyorsanız buyrun izleyelim. İşte youtube'dan maçın full link'i.

Rajon Rondo yeni takımıyla sahaya çıktı

Rajon Rondo yeni takımı Dallas Mavericks ile ilk maçına dün gece San Antonio Spurs karşısında çıktı. Hafta içinde bugüne kadar formasını giydiği Boston Celtics'ten kapsamlı bir takas sonucu ayrılan ve Dallas'ın yolunu tutan Rondo, ilk maçında 6 sayı, 9 assist,  7 ribaund ile mücadele etti. Parker, Ginobili, Duncan, Green, Splitter'ın oynamadığı San Antonio'ya karşı 99-93'lük bir galibiyet alan Mavericks'te en skorer isim ise 38 sayı ile karşılaşmayı tamamlayan Monta Ellis oldu.
 
NBA'ye 2006 Draftıyla adımını atan Rajon Rondo, geçen sürede 11 sayı, 8.5 assist, 4.7 ribaund, 1.9 top çalma istatisiği yakalamış; aynı zamanda 2 kez NBA Yılın Savunma Takımı, 2 kez NBA yılın 2.Savunma Takımı, 1 kez NBA yılın 3.Takımı ve çaylak sezonunda da NBA Yılın 2. Çaylak Takımı'na seçilmişti. Başarılı guard bu sezon da Celtics'te 8.3 sayı, 10.8 assist, 7.5 ribaund ve 1.7 top çalma istatiğiyle mücadele etmekteydi.

16 Aralık 2014 Salı

Uşak Sportif kaderini kendi belirleyecek

FIBA EuroChallenge Cup'taki temsilcilerimizden Uşak Sportif H Grubu'ndaki altıncı ve son maçında deplasmanda Litvanya'nın BC Siauliai ile karşılaşacak. Grupta ikinci sırada yer alan 3 galibiyetli BC Siauliai ile iki galibiyetli Uşak Sportif'i Litvanya'da karşı karşıya getirecek maçta kazanan takım grubu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Bir başka deyişle Uşak Sportif deplasmandan 1 sayılık bir galibiyetle bile dönse ikinci tur biletini elde etmiş olacak.
 
 
Uşak'taki ilk maçı ikinci devredeki performansıyla 79-69 kazanan temsilcimiz Litvanya'da turlayabilmek için özellikle skorer kısa rotasyonuna güveniyor. EuroChallenge'ta maç başına 13.8 sayı ile oynayan Warren, 13.4 ile oynayan Fells ve 13.3 sayı ortalaması yakalayan Carter Uşak Sportif'in sayı yükünü çekerlerken; pota altında da Zupan ve Buckner'ın varlığı ekibimizin galibiyet yolundaki önemli kozları. Bu noktada Buckner'ın 2.2 lik blok ortalamasını hatırlatmakta fayda var. Her ne kadar şimdiye kadar büyük katkılar veremeselerde yerli oyuncularımızdan İbrahim ve Sertaç'tan da ekstra katkılar geldiği takdirde alınabilecek 1 sayılık bir galibiyet, Uşak'a ikinci tur biletini getirecektir.

14 Aralık 2014 Pazar

NBA All-Star için sen de oyunu ver

15 Şubat 2015'te New York Madison Square Garden'da yapılacak NBA All-Star maçı için oylamaya sen de katıl; sevdiğin, hayranı olduğun NBA yıldızının All-Star maçına seçilmesine katkın olsun.

Nasıl mı?

13 Aralık 2014 Cumartesi

Ömer ribaund toplamaya devam ediyor

 
NBA'de New Orleans Pelicans forması giyen başarılı basketbolcumuz Ömer Aşık, aralık ayı başından itibaren pota altında artan ribaund performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Anthony Davis ile birlikte Pelicans pota altını domine eden iki isimden biri olan Ömer, 2 aralıkta Oklahoma City Thunder maçı ile başlayan süreçte oynadığı 7 maçta 13.3 ribaund ortalaması yakalayarak sezon ortalamasını 11.1'e yükseltti. Bu süreçte özellikle hücum ribaundlarında maç başına 5'e yakın bir ortalama yakalayan milli basketbolcumuz bu hücum ribaundlarının da etkisiyle 7 olan sayı ortalamasını aralık ayında 9'a yükseltti. Son olarak dün gece oynanan Cleveland Cavaliers maçında da 9 sayı, 14 ribaund ile mücadele eden Ömer, böylece NBA ribaund krallığında altıncı sıraya yükseldi. Ömer ayrıca Andre Drummond ve Tyson Chandler'dan sonra 4.1 ortalama ile hücum ribaundu sıralamasında da üçüncü sırada yer alıyor. Son olarak Cavaliers maçında Davis'in de sakatlanmasının ardından pota altında tek güç olarak kalacak olan Ömer'in istatistiklerinin, Davis'in sakatlığının ciddiyetine bağlı olarak daha da artmasını bekleyebiliriz.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Doğuda deplasman Bulls'tan sorulur

NBA'de normalde sezonun yaklaşık dörtte birlik dilimi geride kalmışken, Doğu Konferansı takımlarından Chicago Bulls deplasman karnesiyle dikkatleri üzerine topladı. Genel toplamda 20 maçta 12 galibiyet ve %60'lık gailbiyet yüzdesiyle konferansta beşinci durumda yer alan Bulls, kendi sahasında düşük bir galibiyet yüzdesi elde etmesine ragmen, deplasman turundaki başarılı sonuçlar sonrası üst sıralarda yer alıp "her ne kadar daha konuşmak için erken olsa da" Play-Off potasında iddialı hale gelmeyi başardı.
 
 
İç saha performansına baktığımızda oynadığı 7 maçın sadece ikisini kazanabilen Bulls, bu galibiyetleri Magic ve Pistons karşısında alabildi. Deplasmanda oynadığı 13 maçın ise 10'unda sahadan galip ayrılan Boğalar, bu istatistiğiyle Doğu Konferansı'nın en iyi deplasman yüzdesine sahip takımı haline geldi.
Direksiyonda Derrick Rose'un basketbol zekası, Jimmy Butler'ın her geçen gün artan performansı , pota altında Gasol ve Noah'ın yıldırıcılıkları, Dunleavy, Mirotic, Hinrich gibi skorer isimlerin varlığıyla Play-Off'lara olabildiğince üst sıralardan girmek isteyen Chicago Bulls, ilerleyen günlerde kendi sahasındaki performansını da geliştirebilirse Doğu Konferansı'nın iddialı ekiplerinden biri haline gelecektir.

9 Aralık 2014 Salı

Cimbom Euroleague'de kritik virajda

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda ilk dört mücadelesi yapan Galatasaray Liv Hospital yarın Litvanya'da hayati bir maça çıkıyor. Son haftalarda sakatlar, maddi kriz ve Furkan Aldemir'in gidişi sonrası form düşüklüğüyle gruptan çıkamama riskiyle yüzleşen Cimbom, işi son maça bırakmadan gruptan çıkmayı garantileme peşinde. 8 maçta 3 galibiyeti bulunan iki takımı karşı karşıya getiren maçta olası bir Galatasaray galibiyeti, Neptunas Klaipeda karşısında ilk maçı da farklı kazanan sarı kırmızılılar için büyük olasılıkla TOP16 bileti anlamına gelecek. Diğer maçların sonuçlarına bağlı olarak çoklu averaj neticesinde yine de çıkmayı garantileyemeyebilecek olan temsilcimiz, herşeye rağmen bu durumda Olympiakos karşısına daha rahat çıkacak.
 
 
Galatasaray Liv Hospital'da en büyük koz PortoRiko'lu guard Carlos Arroyo olurken, kısa rotasyonundaki darlık Sinan ve Arroyo üzerine binen yükü artırmış durumda. Yine de faul problemi baş göstermediği sürece Arroyo ile birlikte formda Sinan'ın yanına Ender'in de katkısı rotasyon darlığının önüne geçecektir. Furkan'ın gidişi sonrası yerine gelen Patric Young'ın ligdeki Royal Halı maçındaki performansı sarı kırmızılı taraftarları memnun ederken, bu performansın ne kadar kalıcı olacağı ve Euroleague'e ne kadar yansıyacağını bu maçta daha net görebileceğiz. Bir türlü istenen verim alınamayan 5 numarada Vougioukas ve Jawai'nin Young'u yedekleyebilecek kadar performans göstermesi önem kazanırken, Erceg ve Kerem'le birlikte pota altında üstünlüğün sağlanması Litvanya deplasmanında galibiyeti elde etmek için kritik unsur olacak. Sarı kırmızılarda üç numaradan gelecek katkı ise tur için önemli bir ekstra olacak. Bir türlü istenen düzeye gelemeyen Pocius ve savunmada bir kişi eksik oynatan Aradori'den gelecek ekstra bir katkı Ergin Ataman ve talebelerinin Litvanya'dan tur için önemli bir avantajla dönmesini sağlayacaktır. Ergin Ataman demişken, onun da sorunlarla birlikte motivasyonunun düştüğünü gözlemliyorum. Haftasonundaki maçta adeta kenarda maçı izliyordu. Zaman zaman yaptıklarını eleştirsek de Ergin Hoca'nın da hırslı kişiliğini tekrar hatırlaması gerekiyor.
Her ne kadar sarı kırmızılılarda iç sorunlar giderek artsa da temsilcimizin bu zorlu maçı 5-10 sayı arasında kazanacağını umuyorum.Galatasaray Liv Hospital'e kritik Neptunas Klaipeda maçı öncesi başarılar diliyor, İstanbul'a galibiyetle dönmelerini diliyorum.

8 Aralık 2014 Pazartesi

Eurobasket 2015'te ölüm grubundayız

2015 Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası kuraları bugün Paris'te çekildi. Turnuva organizasyonunun Ukrayna'dan alınmasından sonra birden fazla ülkede gerçekleşecek şampiyonanın kura çekimi sonrası A Milli Basketbol Takımımız, Almanya'da oynanacak B Grubu'nda yer aldı. Grupta millilerimizle birlikte grubun ev sahibi Almanya yer alırken, diğer takımlar İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda oldular. Diğer gruplarla karşılaştırıldığında en ciddi rekabetin yaşanacağı düşünülen B Grubu'nda yer alan 12 Dev Adam zorlu bir gruptan çıkma mücadelesi verecek.
 
Millilerimiz turnuvaya 5 eylülde İtalya maçıyla başlarken, takip eden günlerde sırayla İtalya, İspanya, Almanya, Sırbistan ve İzlanda ile karşılaşacak. Eurobasket 2015'te ilk turda oluşan diğer gruplar ve ev sahipliği yapacak kentler ise aşağıdaki gibi oluştu.

GROUP A (Montpellier)  GROUP B (Berlin)GROUP C (Zagreb)GROUP D (Riga)
 Fransaİspanya HırvatistanLitvanya
Finlandiya  Sırbistan Slovenya Ukrayna
 Bosna Hersek TürkiyeYunanistanLetonya
Polonya İtalyaMakedonya Belçika
 İsrailAlmanyaGürcistanÇek Cumh.
 RusyaİzlandaHollandaEstonya