26 Mayıs 2013 Pazar

16 avans uzatmada San Antonio

NBA Batı Konferansı final serisi üçüncü maçında Memphis'e taşınan serinin ilk deplasman maçına çıkan San Antonio Spurs, muhteşem bir geri dönüş yaparak seride 3-0 öne geçti ve konferans sponsorluğu için önemli bir avantaj elde etti. Maça Tony Parker'ın ard arda top kayıplarıyla başlayan ve 5 dakika boyunca sayı bulamayan Spurs, 6 dakika içinde kendini 12-3 geride buldu. Tüm oyuncularından sayı katkısı bulmaya devam eden Memphis taraftarının da baskısıyla farkı açmaya devam ederek ilk çeyreği 29-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte maça başladığı hızı koruyamayan Memphis, Spurs'un de

Cimbom y.final serisine iyi başladı: 70-54


Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Galatasaray Medical Park rakibini 70-54 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Normal sezon maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle deplasman yasağı uygulanan seride, taraftarı önünde maça Gordon'un ard arda üçlükleriyle

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Normal sezon bitti, sıra Play-Off'larda

Beko Basketbol Ligi 2012-2013 normal sezonu bugün İzmir'de oynanan Pınar Karşıyaka - Erdermirspor maçıyla sona erdi. İki takımın da puan cetvelindeki yeri için herhangi bir önem taşımayan formalite maçında iki takım da rahat oynayıp kadroda fazla yer bulamayan oyuncularına forma şansı tanırken sahadan galip ayrılan taraf 92-65 ile Pınar Karşıyaka oldu.
Bu sonuçla normal sezonu tamamlanan Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off mücadelesi için cuma günü başlayacak. Üç maç üzerinden oynanacak ve iki maç kazananın yarı finale yükseleceği çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı ise şu şekilde oluştu:


17 mayıs cuma:
Banvit - Beşiktaş
Anadolu Efes - TED Ankara Kolejliler

18 mayıs cumartesi:
Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka
Galatasaray Medical Park - Tofaş

20 mayıs pazartesi:
Beşiktaş - Banvit
TED Ankara Kolejliler - Anadolu Efes

21 mayıs salı:
Tofaş - Galatasaray Medical Park
Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ülker

Eşleşmelerde skorun 1-1'e gelmesi durumunda ise üçüncü maçları ilk maçta ev sahibi olan takımın sahasında 23-24 mayıs tarihlerinde yapılacak.

13 Mayıs 2013 Pazartesi

2013 Euroleague şampiyonu Olympiakos

Olympiakos yine yaptı yapacağını! Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague finalinde CSKA Moskova'yı farklı geriden gelerek yenen Yunan ekibi, bu sezon normal sezonda da bir çok kez yaptığı gibi final maçında da 17 sayı geriden gelerek Real Madrid'i 100-88 ile yendi ve üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonluğunu elde etti.
Bir Euroleague finali için oldukça yüksek skorlu geçen maça Fernandez'in etkinliğiyle çok hızlı başlayan Real Madrid ilk çeyreği domine etti ve 27-10 üstünlüğü yakaladı. Real Madrid öyle bir ritm yakalamıştı ve Olympiakos da o kadar maçtan uzaktı ki, geçen seneki finale, çeyrek finaldeki Anadolu Efes 5. maçına ve sezon içindeki benzer maçlara rağmen biz bile daha maçın başından Real maçı koparacak galiba demeye başlamıştık. Yine de çeyrek arası birşeyleri

12 Mayıs 2013 Pazar

TBL'de yenmedik takım bırakmadılar

Beko Basketbol Ligi 2012-2013 sezonunda normal sezon kalan erteleme maçları dışında tamamlanırken, ligdeki 3 takım tüm takımlara karşı en az 1 galibiyet alarak önemli bir başarıya imza attılar. Normal sezonu lider tamamlayan Galatasaray Medical Park, ikinci Banvit ve erteleme

11 Mayıs 2013 Cumartesi

El Clasico galibi Real Madrid finalde

Turkish Airlines Euroleague Final Four ikinci yarı final maçında basketbol El Clasico'sunda karşı karşıya gelen iki İspanyol devi nefesleri kesen bir mücadele sahaya koydular. Sürekli olarak iki takım arasında gidip gelen maçın geride girdiği son periyodunda 17-2'lik bir seri yakalayan Real Madrid sahadan 74-67 galip ayrılarak finale adını yazdıran taraf oldu.

Oly'nin Rus aşkı bir başka


Dün akşam Londra O2 Arena'da başlayan Turkish Airlines Euroleague Final Four'unun ilk maçında geçen senenin finalistleri CSKA Moskova ve Olympiakos karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon İstanbul'daki finalde farklı geride sürdürdüğü maçı ikinci devredeki geri dönüşüyle kazanan Olympiakos bu sefer rakibi karşısındaki psikolojik üstünlüğünü maçın başından itibaren sahaya yansıtıp 69-52'lik skorla finale adını yazdırdı.

5 Mayıs 2013 Pazar

Şampiyon FENERBAHÇE!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi beşinci ve son maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı 70-62 mağlup eden Fenerbahçe 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Müthiş bir çekişmeyle geçen maçın son çeyreğinin başındaki performansıyla skor üstünlüğünü eline geçiren sarı lacivertli bayanlar böylece üstüste sekizinci toplamda da 11. kez şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Gök gürledi Ömer sezona noktayı koydu


NBA Batı Konferansı Play-Off ilk turunda deplasmanda Ömer Aşık'lı Houston Rockets'ın konuğu olan Oklahoma City Thunder, Kevin Durant ve Kevin Martin'in etkili oyunlarıyla sahadan 103-94 galip ayrıldı ve seride durumu 4-2'ye getirerek Batı Konferansı'nda yarı final vizesini kaptı. Başa baş geçen ilk üç çeyrek sonrası 78-77 Thunder üstünlüğüyle girilen final periyoduna Durant ve Fisher'ın sayılarıyla hızlı başlayan Oklahoma City Thunder, sahadan da 9 sayı farkla galip ayrılarak turu geçen takım oldu.