24 Şubat 2013 Pazar

Beko Basketbol Ligi'nde cumartesi maçları

Olin Edirne: 59 - Galatasaray Medical Park: 69

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, güçlü rakibi karşısında maça iyi başlayıp Mehmet ve Parakhouski'nin sayılarıyla ilk yarıyı 34-33 önde tamamladı. İkinci devrede de oyunda denge bozulmazken bitime 4 dakika kala hakem hatası ile geçerli sayılmayan basket sonrası oyun konsantrasyonunu kaybeden Olin Edirne sahadan 59-69 mağlup ayrıldı. Galatasaray Medical Park'ta en etkili isimler 21 sayı kaydeden Manuchar Markoishvili ve 15 sayı, 7 ribaund ile oynayan Carlos Arroyo oldular. 

Mersin BŞB: 86 - Royal Halı Gaziantep BŞB: 98

Royal Halı Gaziantep BŞB, maça Dorsey ve Swann ile fırtna gibi başlayıp 15 sayı farkı yakalasa da, ikinci çeyrek itibariyle oyunun dengelenmesine engel olamadı. Devreyi 43-49 önde kapatan konuk ekip Mutlu'nun da skora katkıda bulunmasıyla oyunun kontrolünü tekrar eline aldı ve değerli bir deplasman galibiyetini Antep'e götürdü. Richard Dorsey 26 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile en etkili isim olurken, Mutlu Akpınar 24, Isaiah Swann 20 sayı kaydettiler. 


Erdemirspor:69 - Hacettepe Üniversitesi: 71

Hacettepe Üniversitesi Erdemirspor deplasmanında altın değerinde bir galibiyet bulurken, Erdemirspor'un son hücumda yaptığı acemilik adeta basketbol seminerlerinde gösterilecek nitelikteydi. Son hücuma 69-68 önde giren Erdemirspor, süreyi kullanmak yerine 5 saniye kala Melih ile turnike deneyince, kaçan turnike sonrası Özgür ile 3 sayılık isabet Hacettepe'yi galibiyete taşıdı. Hacettepe Üniversitesi'nde 18'er sayı kaydeden Ricardo Marsh ve Clay Tucker takımlarının en skorer isimleri oldular. 

Pınar Karşıyaka: 87 - Tofaş: 77

Sakatlıklar nedeniyle sahaya 2 ve 3 numara oynayan 3 as oyuncusundan yoksun çıkan Pınar Karşıyaka, maç başında Dixon ve Evren'den gelen yağmur gibi üçlüklerle üstünlüğü eline geçirdi: 25-10. Elonu ve Ruzic'in sayıları sonrası devre arasına girerken Tofaş farkı kapatırken (41-36), ikinci devrede Aminu ve Thomas'ın pota altı etkinliği sonrası farkı tekrar açan Kaf Kaf alt yapısından çıkardığı oyuncularına da kadroda yer vererek seyircisi önünde rahat bir galibiyet elde etti: 87-77. Pınar Karşıyaka'da Alade Aminu 20 sayı ile en skorer isim olurken, Robert Dixon 17, Evren Büker ve Will Thomas da 16'şar sayı kaydettiler.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Euroleague’in “EFE”si CSKA’yı da tokatladı




Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu’ndaki sekizinci maçında Rus devi CSKA Moskova’yı 63-60 mağlup ederek ilk ikideki yerini sağlamlaştırdı. Kendisine gruptaki tek yenilgisini tattıran CSKA karşısında adeta 90’lı yıllarda Aydın Ör yönetiminde uyguladığı savunmayı tekrar sahaya yansıtan temsilcimiz ilk çeyrek dışında CSKA’ya nerdeyse hiç kolay basket şansı tanımadı. Maçta galibiyetin önünde dikkat çeken ve sevindiren diğer unsur ise artık Türk basketbol seyircisinin tekrar Anadolu Efes’e güvenmeye başlaması ve tribünleri Efes Pilsen’li yıllarda olduğu gibi doldurmasıydı.

Ülker Arena'da bir utanç gecesi daha



Turkish Airlines Euroleague’te TOP16 gruplarındaki performansıyla eleştri oklarının hedefinde olan Fenerbahçe Ülker, Perşembe akşamı Fenerbahçe Ülker Arena’da konuk ettiği Regal Barcelona karşısında ayakta kalamayarak “utandıran yenilgileri”ne bir yenisini daha ekledi. F Grubu’ndaki sekizinci maçında altıncı yenilgisini alan sarı kanaryanın çeyrek finale yükselebilmesi için artık mucizelere ihtiyacı var.

Grubun ve Euroleague’in favorilerinden Barcelona karşısında sahaya istekli çıkan sarı lacivertliler

22 Şubat 2013 Cuma

Evdeki hesap Euro Cup'a uymadı


Başlık herşeyi anlatıyor zaten. Temsilcilerimiz Galatasaray Medical Park ve Banvit’in Euro Cup macerası umduğumuzdan erken bitti. Galatasaray’ın kadro derinliği ve kalitesi, Banvit’in de Beko Basketbol Ligi’nde sergilediği performansa bakıldığında TOP16 maçları öncesi iki ekibimizinde çeyrek final yapacağı ve en azından bir takımla finale kadar yol alabileceğimizi düşünenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazlaydı. Fakat evdeki hesap Euro Cup’a uymadı ve iki temsilcimiz de 3’er galibiyet 3’er mağlubiyetle tamamladıkları gruplarda ikili averajla üçüncü sıraları alarak kupaya havlu attılar.

Kaf Kaf Final Four yolunda




Pınar Karşyaka hafta içinde Karşıyaka Arena’da konuk ettiği Letonya temsilcisi Ventspils’i 84-75 ile geçerek I Grubu’nu lider bitirmeyi garantiledi. Galibiyetle tamamladığı ilk 3 maç sonrası geçtiğimiz hafta Romanya’dan beklenmedik bir yenilgiyle dönen KafKaf, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarı önünde Ventpils’i yenerek hem kendini affettirdi; hem de liderliği garantiledi. 

Tofaş: Zor ama imkansız değil





FIBA EuroChallenge Cup TOP16 K Grubu’ndaki temsilcimiz Tofaş, gruptaki beşinci maçında İsveç ekibi Nörrköping’i Bursa’da 76-70 mağlup etti ve umudunu son maça taşıdı. İsveç’te mağlup olarak gruptaki şansını zora soktuğu rakibine karşı Bursa’da üstün bir oyun sahaya koyan Tofaş, ilk çeyrekten itibaren skor üstünlüğünü yakaladı. Maç boyunca 10 sayıya yakın farkı sürekli olarak koruyan temsilcimiz, son periyotta hücumda aksayıp Maraker’i durdurmakta zorlanınca bir ara fark 2 sayıya kadar inse de sahadan galip ayrılan taraf 76-70 ile Tofaş oldu.

17 Şubat 2013 Pazar

Kaf Kaf galibiyeti hatırladı: 65-84


Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallenge Cup'ta ard arda aldığı iki yenilgi ile galibiyet serisini sonlandıran Pınar Karşıyaka, Ankara'da Türk Telekom deplasmanı ile geri döndüğü Beko Basketbol Ligi'nde rahat bir galibiyet elde etti: 65-84. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Telekom'un inanılmaz üç sayı isabetine (6/7) engel olamayan Kaf Kaf çeyreği 26-19 geride kapatsa da, ikinci çeyrekte

Antalya evinde nefes aldı:83-78


Antalya Büyükşehir Belediyesi kendi sahasında konuk ettiği Aliağa Petkim'i 83-78 mağlup ederek, Olin Edirne'nin Hacettepe'yi yendiği bu haftada kritik bir galibiyete imza atmış oldu. Sıralamada kendinden üst sıralarda bulunan rakibini yenerek Olin Edirne ile galibiyet sayısını eşitleyen Antalya ekibi, ilerleyen haftalar için de rakiplerine gözdağı vermiş oldu.Burak Bıyıktay ise devre arasına 13 sayı önde girdiği bir maç sonunu getiremeyerek Aliağa benchinde bir kez daha sınıfta kalmaktan kurtulamadı. 

Olin Hacettepe'yi dibe yolladı: 62-70


Olin Edirne Beko Basketbol Ligi 18. hafta maçında Ankara'da karşılaştığı Hacettepe Üniversitesi'ni ikinci devredeki performansıyla 62-70 yenerek ligden düşmeme yolunda kısa süreli bir nefes aldı. Maçın ilk devresini 38-32 geride kapatan Olin, üçüncü çeyreğin başında 7-0'lık bir seriyle 13 sayı geriye düştü.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Simone out Fenerbahçe in

Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli final öncesi koç Simone Pianigiani’nin geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmasının şokunu yaşayan Fenerbahçe Ülker, yardımcı antrenör Luca Dalmonte yönetiminde katıldığı sekizli final maçlarında oynadığı üç maçı da kazanarak kupaya uzanan taraf oldu. Çeyrek finalde Pınar Karşıyaka'yı 77-69, yarı finalde de Beşiktaş'ı 75-66 ile geçen sarı lacivertliler, kupanın finalinde de ezeli rakipleri Galatasaray Medical Park'ı 63-57 ile yenerek mutlu sona ulaştılar. 

7 Şubat 2013 Perşembe

Enes, Ersan'ı üzdü!


NBA'de iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçta, Enes Kanter'in takımı Utah Jazz, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı kendi sahasında 100-86 mağlup ederken, iki temsilcizimden de başarılı performanslar izledik.
İlk periyot hızlı başlayan taraf Monta Ellis ve Brandon Jennings ile Milwaukee Bucks oldu ve farkı 10'a kadar çıkarmayı başardı. Daha sonrasında Utah Jazz, pota altı oyuncuları Al Jefferson, Paul Millsap, Derrick Favors ve Enes Kanter ile etkinliğini arttırıp, ilk devrenin sonunda 8 sayılık bir avantaj yakaladı. Genç uzunumuz Enes Kanter, ilk yarıda müthiş bir oyun sergileyip, takımının öne geçmesinde önemli bir etken oldu. Enes, ilk yarıyı 6/6 iki sayılık isabet ile, 13 sayı, 7 ribaunt ile tamamladı. Utah Jazz'ın bu geri dönüşünde, geçen maç Denver Nuggets'a karşı 27 dakikada, 35 sayı, 12 ribaunt ile oynayan Samuel Dalembert'in pota altı savunmasındaki eksikliği ve yaptığı top kayıpları da önemli rol oynadı.
İkinci devreye hızlı başlayan Utah Jazz farkı 15'e kadar çıkardı. Zaman zaman, Utah Jazz'ı yakalamak için fırsatlar yakalayan Milwaukee Bucks, bu fırsatları kötü şut yüzdesi ile harcadı ve maç da bu sayı aralığında, Utah Jazz'ın 100-86 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci devrede Milwaukee Bucks'de iyi oyun sergileyen tek isim, istikrarını koruyan ve maçı 6/10 şut isabetiyle, 17 sayı, 4 ribaunt ile bitiren Ersan İlyasova oldu. Temsilcimiz son 10 maçta, 18.7 sayı, 8 ribaunt ortalamalarını yakaladı. Milwaukee Bucks'ta ayrıca Brandon Jennings 5/16'lık şut yüzdesiyle 17 sayı, 5 ribaunt, 4 asist ile oynarken, Monta Ellis 13 sayı, 3 ribaunt, 5 asist ile mücadele etti.
Utah Jazz'de ise Al Jefferson 19 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, Paul Millsap 19 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ile oynarken, milli basketbolcumuz Enes Kanter 17 dakikada, 7/9 şut isabeti, 17 sayı, 9 ribaunt ve kendisi için bir kariyer rekoru olan 5 blok ile mücadele etti.


3 Şubat 2013 Pazar

Fenerbahçe Ankara'da çok rahat: 74-92

Son haftalarda THY Euroleague'deki performansıyla eleştri oklarının hedefinde olan; fakat Beko Basketbol Ligi'nde başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe Ülker, ligin sürpriz ekiplerinden TED Ankara Kolejliler'i de Ankara'da yenerek liderliğini sürdürdü: 74-92.
Son haftaların en etkili ismi Bogdanovic'in yine gününde olduğu maçın henüz ilk çeyreğinde skor üstünlüğünü eline geçiren

KafKaf Kartal'ı evinde avladı: 59-70


Beko Basketbol Ligi 17.haftasında pazar gününün ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş'ın konuğu olan Pınar Karşıyaka, sahadan 59-70 galip ayrılarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Euroleague moralsizi Kartal ile EuroChallenge morallisi KafKaf'ı karşı karşıya getiren maçın ilk dakikalarında iki takım da sert savunmalarla rakibine sayı mkanı vermezken, ilk 4 dakika 2-2

2 Şubat 2013 Cumartesi

Edirne'deki düelloyu Banvit kazandı: 67-69

Beko Basketbol Ligi'nde zirvenin iddialı ekiplerinden Banvit, Olin Edirne deplasmanında fazlasıyla zorlansa da son çeyrekteki oyunuyla sahadan galip ayrılmasını bildi:67-69. Ligde alt sıralardan kurtulma telaşı içindeki Olin Edirne karşısında maça iyi başlayan ve ilk çeyreği 17-23 önde tamamlayan Banvit, ikinci çeyrekte Davut ve Parakhouski'nin sayılarına engel olamayınca devre 35-35

Cimbom İzmir'de ecel terleri döktü


Galatasaray Medical Park, hafta içi Euro Cup'ta aldığı farklı yenilginin moral bozukluğunu atmak için geldiği Aliağa'da ecel terleri döktü. Son saniyesine kadar başa baş geçen karşılaşma Ender'in 0.3 saniye kala attığı serbest atış sonrası 77-78 Galatasaray Medical Park üstünlüğü ile sona erdi. 

Tofaş Mersin'de uzatmada kazandı: 85-88

Beko Basketbol Ligi'inde 17. hafta açılış maçında deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olan Tofaş, zorlu mücadeleyi uzatmada 85-88 kazanarak ligdeki yedinci galibiyetini aldı ve Mersin ekibinin kendisini galibiyet sayısı olarak yakalamasına izin vermedi. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maçın son saniyeleri içinde iki takım da 76-76'lık

1 Şubat 2013 Cuma

Efes'ten İspanya'da önemli galibiyet: 73-78


Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, gruptaki altıncı maçında deplasmanda Unicaja Malaga'yı  73-78'lik bir skorla mağlup ederek beşinci galibiyetini elde etti ve grupta ikinci sıraya yükseldi. 3. çeyrekte farkı 16 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, baskılı savunmaya iyi hücum edemeyerek geriye düşen Efes, son dakikaları iyi oynayarak önemli bir deplasman galibiyeti elde etti. Bir sonraki maçta İstanbul'da Real Madrid'i konuk edecek olan lacivert beyazlılar böylece grup maçlarının ilk dervresini lider kapatma şansını da yakaladı.

EFES kızları desteğinizi bekliyor!

Turkish Airlines Euroleague'in resmi sitesi olan euroleague.net'de  EFES Dance Contest finalistlerine oy verme işlemi için son günler. THY Euroleague Final-Four'unda sahne alacak ekibin belirleneceği final yarışması için finalist olma hakkı kazanacak ekipleri belirleyecek oylamada Efes Kızları desteğinizi bekliyor. 

Başın sağolsun Omar Sneed!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ABD'li uzunu Omar Sneed'in 3.5 yaşındaki oğlunun ABD'deki evinde uyurken yaşamını yitirdiğini öğrendik. TechnicalFaul ekibi olarak kendisine başsağlığı dilerken, küçük Sneed'e de huzur içinde ebedi bir uyku diliyoruz. 


REST IN PEACE LITTLE SNEED!

Savunmasız Fener ışık vermiyor


Turkish Airlines Euroleague'de TOP16'da mücadele eden 3 takımımızdan biri olan Fenerbahçe Ülker, sezon başından beri süregelen savunma problemine bir türlü çözüm bulamayınca çeyrek final için ümitlerini iyiyden iyiye kaybetti. Dün gece Pire deplasmanında Olympiakos'un konuğu olan Fenerbahçe Ülker sahadan 82-71 yenik ayrılarak 6. maçında 5. yenilgisini almış oldu.